Zoran Jovanović bubnjevi - Taboo - bend za svadbe - muzika za svadbe - bendovi za svadbe
Početna » Članovi»Zoran Jovanović bubnjevi


Zoran Jovanović bubnjevi

Muzikom počeo da se bavi sa deset godina u školskom orkestru, u kojem je pet godina svirao tamburicu. U tom periodu sa školskim drugovima osniva svoj prvi bend Čuvaj Bližnjeg Svog, sa kojim, sa nepunih petnaest godina, otpočinje javne nastupe.

Bendovi:

- Čuvaj Bližnjeg Svog ( ČBS )
Sa ovim bendom osvaja gotovo sve nagrade na gitarijadama na kojima nastupa u tom periodu. 1989. godine bend nastupa na Zaječarskoj gitarijadi u takmičarskom delu ( ČBS je izabran za jedan od 12 najperspektivnijih rock bendova u bivšoj Jugoslaviji u konkurenciji velikog broja bendova iz svih republika bivše SFRJ ). Između 1992. i 1994. godine ČBS izdaje dva albuma za izdavačku kuću ITMM. Na drugom albumu se kao gosti pojavljuju Žika Milenković ( Babe ), kao i Pop i Pećinko ( Ateist rep ).
Grupa Čuvaj Bližnjeg Svog je dobitnik Majske nagrade grada Šapca.
Izdanja: Vodi me na svetlo, ITMM, 1992. i Čuvaj Bližnjeg Svog, ITMM 1994. godine.

- Goblini
Sa Goblinima sarađuje, kao ispomoć, u prvih godinu i po dana postojanja grupe. Sa bendom je snimio više demo snimaka i nastupio na nekoliko koncerata.

- Star Fuckers
Projekat sa Alenom Jovanovićem ( Goblini ). Bend je imao više nastupa širom Srbije.

- Fix Ideje, Cveja i band, Healing Feeling, Moj Svet... ( između 1997. i 2004. godine )

- Taboo
Sa Nebojšom Đuknićem - Đuletom osniva Taboo. Grupa radi od 2004. godine uz nekoliko personalnih izmena. U ovom, neizmenjenom, sastavu grupa je aktivna u poslednjih 8 godina, sa preko 120 nastupa godišnje. 2014. godine Taboo snima prvu autorsku pesmu i spot.

Oprema:
Premier artist birch fusion II kit, Paiste, Sabian, Masterwork, Remo, Shure, AKG, Sennheiser, Vic Firth, Yamaha, Pearl.